Hatha joga leva

Hatha joga


Hatha joga desno

 • Tečaj joge

  Tečaj hatha joge  Hatha joga je tradicionalna joga, ki poudarja vztrajanje v jogijskih položajih, sproščanje in dihanje.
  Vsi trije dejavniki pomagajo zagotoviti psihično in fizično zdravje.
  Več o hatha jogi si lahko preberete tukaj.

  ***

  VSEBINA IN POTEK TEČAJA


  Tečaj temelji na:
  • pravilnem izvajanju jogijskih položajev, ki jih učitelj sproti prilagaja telesnim zmožnostim posameznika
  • različnih tehnikah dihanja
  • sproščanju in umirjanju

  Vadba se začne z vajami za ogrevanje, katerim sledi pozdrav soncu, izvajanje dvanajstih osnovnih in ostalih jogijskih položajev z vmesnim sproščanjem, dihalne vaje, meditacija in končno sproščanje.
  Jogijski položaji se izvajajo po metodi Sivananda joge: na vsaki vadbi se ponovi dvanajst osnovnih položajev, ki so najbolj zdravilni, ostali položaji pa se spreminjajo glede na posamezno vadbo. Poseben poudarek je na zaporedju položajev: začenjamo z inverzijami in končujemo s stoječimi položaji.

  Vadba traja šestdeset minut.

  ***

  Za koga je tečaj primeren?


  Tečaj je primeren za vse, ne glede na raztregljivost in predhodne izkušnje, saj učiteljica vaje prilagodi posameznikovim zmožnostim in jih v skladu s tem tudi stopnjuje.

  Če ste popolni začetnik v jogi in se boste tečaju pridružili kasneje v letu je priporočjivo, da po dogovoru z učiteljico opravite enourni individualni uvajalni tečaj. V njem se boste seznanili z osnovami hatha joge z namenom, da se boste lažje pridružili skupinski vadbi.

  ***

  PRIJAVA NA TEČAJ


  Na tečaj hatha joge se prijavite preko maila jogajulija@gmail.com. Prijava velja do preklica. Možen je samo nakup mesečne karte.

  Če želite lahko pridete prvič na vadbo samo pogledati. V tem primeru se plača enkraten obisk. Če boste na vadbi ostali, se ta obisk vračuna v mesečno karto.

  V prijavi prosim sporočite, če imate kakršnekoli zdravstvene težave.

  ***

  CENIK


  Mesečna karta: 36 eur*
  Enkratni obisk: 9 eur (samo za prvi, informativni obisk)

  *Mesečna karta velja za tekoči mesec za štiri vadbe. V primeru več ali manj terminov v tekočem mesecu se cena mesečne karte sorazmerno poveča ali zmanjša.

  Po prijavi vam pošljemo račun vsak mesec posebej.

  ***

  URNIK


  Sreda od 18:30-20:00.

  ***

  LOKACIJA


  Športno društvo Trnovo, mala telovadnica (lev vhod, po stopnicah navzgor do vrha)


Hatha joga ozadje