Hatha joga leva

Hatha joga


Hatha joga desno

 • Tečaj joge

  Tečaj hatha joge  Hatha joga je tradicionalna joga, ki poudarja vztrajanje v jogijskih položajih, sproščanje in dihanje.
  Vsi trije dejavniki pomagajo zagotoviti psihično in fizično zdravje.
  Več o hatha jogi si lahko preberete tukaj.

  ***

  VSEBINA IN POTEK TEČAJA


  Tečaj temelji na:
  • pravilnem izvajanju jogijskih položajev, ki jih učitelj sproti prilagaja telesnim zmožnostim posameznika
  • različnih tehnikah dihanja
  • sproščanju in umirjanju

  Vadba se začne z vajami za ogrevanje, katerim sledi pozdrav soncu, izvajanje dvanajstih osnovnih in ostalih jogijskih položajev z vmesnim sproščanjem, dihalne vaje, meditacija in končno sproščanje.
  Jogijski položaji se izvajajo po metodi Sivananda joge: na vsaki vadbi se ponovi dvanajst osnovnih položajev, ki so najbolj zdravilni, ostali položaji pa se spreminjajo glede na posamezno vadbo. Poseben poudarek je na zaporedju položajev: začenjamo z inverzijami in končujemo s stoječimi položaji.

  Vadba traja devetdeset minut.

  ***

  URNIK


  Ponedeljek od 17:45 do 19:15.

  Z vadbo začnemo: 4. 9. 2023

  ***

  LOKACIJA


  Osnovna šola Trnovo, mala telovadnica, vhod je s parkirišča nasproti vrtca.

  ***

  ZA KOGA JE TEČAJ PRIMEREN?


  Tečaj je primeren za vse, ne glede na gibljivost in predhodne izkušnje, saj učiteljica vaje prilagodi posameznikovim zmožnostim in jih v skladu s tem tudi stopnjuje.

  Če ste popolni začetnik v jogi in se boste tečaju pridružili kasneje v letu je priporočjivo, da po dogovoru z učiteljico opravite enourni individualni uvajalni tečaj. V njem se boste seznanili z osnovami hatha joge z namenom, da se boste lažje pridružili skupinski vadbi.

  ***

  CENA TEČAJA IN PLAČILO


  Tečaj se plačuje mesečno. Za vsak mesec boste sproti dobili račun po elektronski pošti.
  Cena mesečne karte je 36 eur za štiri vadbene dni (9 eur na vadbo). Cena se sorazmerno zveča ali zmanjša, če je vadbenih dni v mesecu več ali manj.
  Možna je tudi vadba preko interneta v živo (vadbe ne snemamo). Cena mesečne karte za vadbo preko interneta je 28 eur za štiri vadbene dni (7 eur na vadbo). Cena se sorazmerno zveča ali zmanjša, če je vadbenih dni več ali manj.
  Cena prvega/poskusnega obiska je 9 eur. Če se boste po poskusnem obisku odločili za vpis, se prvi obisk ne plača posebej, ampak kot del cene mesečne karte.

  ***

  ODSOTNOST NA TEČAJU IN ZAMENJAVA


  V primeru, da že vnaprej veste, da se vadbe/vadb ne boste mogli udeležiti, vam to vadbo/vadbe odštejem od mesečne karte, če to sporočite pred začetkom meseca, ko boste odsotni.
  Odsotnost vam odštejem od mesečne karte tudi v primeru, če zaradi zdravstvenih težav manjkate več kot enkrat (z zdravniškim potrdilom).
  V vsej ostalih primerih se odsotnost ne odšteje od mesečne karte.

  Če na tečaj izjemoma ne morete priti, bi pa lahko vadili preko interneta, je možna zamenjava, tako, da mi to vsaj petnajst minut pred začetkom vadbe sporočite na mail.

  ***

  VPIS IN IZPIS


  Prijava na mail in izpolnitev prijavnice se šteje kot vpis, ki velja do izpisa oz. do konca sezone (do začetka julija 2024). Iz vadbe se izpišete tako, da mi sporočite na mail. Izpis velja z naslednjim mesecem.

  ***

  ZDRAVSTVENE TEŽAVE


  Če imate kakršnekoli (fizične ali psihične) zdravstvene težave mi prosim sporočite osebno ali preko maila preden začenete z vadbo.

  ***


Hatha joga ozadje