Hatha joga leva

Hatha joga


Hatha joga desno

 • Tečaj joge

  Tečaj hatha joge  Hatha joga je tradicionalna joga, ki poudarja vztrajanje v jogijskih položajih, sproščanje in dihanje.
  Vsi trije dejavniki pomagajo zagotoviti psihično in fizično zdravje.
  Več o hatha jogi si lahko preberete tukaj.

  ***

  VSEBINA IN POTEK TEČAJA


  Tečaj temelji na:
  • pravilnem izvajanju jogijskih položajev, ki jih učitelj sproti prilagaja telesnim zmožnostim posameznika
  • različnih tehnikah dihanja
  • sproščanju in umirjanju

  Vadba se začne z vajami za ogrevanje, katerim sledi pozdrav soncu, izvajanje dvanajstih osnovnih in ostalih jogijskih položajev z vmesnim sproščanjem, dihalne vaje, meditacija in končno sproščanje.
  Jogijski položaji se izvajajo po metodi Sivananda joge: na vsaki vadbi se ponovi dvanajst osnovnih položajev, ki so najbolj zdravilni, ostali položaji pa se spreminjajo glede na posamezno vadbo. Poseben poudarek je na zaporedju položajev: začenjamo z inverzijami in končujemo s stoječimi položaji.

  Vadba traja šestdeset minut.

  ***

  Za koga je tečaj primeren?


  Tečaj je primeren za vse, ne glede na raztregljivost in predhodne izkušnje, saj učiteljica vaje prilagodi posameznikovim zmožnostim in jih v skladu s tem tudi stopnjuje.

  Če ste popolni začetnik v jogi je priporočjivo, da po dogovoru z učiteljico opravite enourni individualni uvajalni tečaj. V njem se boste seznanili z osnovami hatha joge z namenom, da se boste lažje pridružili skupinski vadbi.

  ***

  PRIJAVA NA TEČAJ


  Na tečaj hatha joge se prijavite preko maila jogajulija@gmail.com.

Hatha joga ozadje